4 Ağustos 2011 Perşembe

Mantarli tavuk güvec

Bu saatten sonra sadece tarifi yazabilecem , mantar sevenler icin cok harika bir lezzet diyorum sadece :) pisirdikten sonra resim cekmeyi unuttum bunlarla idare edin :)


Malzemeleri:

- 500 gr tavuk gögsü
-800 paket mantar
- 1 sogan
- 2 dis sarimsak
- 3 domates
- 1dolmalik kirmizi biber, 1dolmalik yesil biber
- biraz salca
- 100 - 150 gr kasar peyniri rendesi
- tuz, karabiber, kekik, kirmizibiber
- sivi yag

Yapilisi:

1. Tavuk gögsünü kusbasi dograyalim. Tavamiza biraz sivi yag koyarak ince dogranmis sogan ve ince dogranmis sarimsagi ilave edelim. Pembelesinceye kadar kavurup, tavuk etlerini ekleyelim. Tavuklar biraz pembelesince, dogranmis biber ve ikiye veya büyükse dörde bölünmüs mantarlari ilave edelim.

2. Mantarlar suyunu cekene kadar harli ateste kavuralim. Dogranmis domatesleri, salcayi, baharatlari ve tuzunu katalim. Suyu biraz kalana kadar pisirelim.

3. Sonra güvec kaplarina . Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpistirelim. 200 derece firinda kasar peyniri eriyene kadar pisirelim.

Afiyet olsun

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Template by Clairvo